Tilaus ja toimitustavat

Toimituskulut

Toimitustapa Toimittaja Toimituskulut (€)
Kirjelähetys kotiin max 0,5 kg Posti 2,90
Postiin, max 35 kg Posti 6,90
Kotiinkuljetus, valinnainen (alle 35 kg) Posti 15,00
Kotiinkuljetus, pakollinen (35–100 kg) Posti 50,00
Kotiinkuljetus / rahti, yli 100 kg Posti 65,00
Kotiinkuljetus / isot rahtituotteet (esim. veneet ja laiturit)   Mainitaan tuotteen yhteydessä
Tavarataloon   0,00

 

 • Toimitusmaksut ovat tilauskohtaisia tilauksen sisältämien tuotteiden määrästä tai arvosta riippumatta.
 • Jos kertatilaukseen sisältyy useampia tuotteita, toimituskulut määräytyvät sen tuotteen mukaan, jolla on suurin toimitusmaksu.
 • Kotiinkuljetuksen yhteydessä täytyy ilmoittaa tilauksen vastaanottajan puhelinnumero, jotta Posti voi sopia kotiinkuljetuksen ajankohdan. Puhelinnumero on tarpeellinen mahdollista yhteydenottoa varten myös käytettäessä muita toimitustapoja.

Postilähetykset toimitetaan normaalisti lähimpään postiin, josta voit noutaa ne vastaanotettuasi saapumisilmoituksen. Saapumisilmoitus lähetetään tekstiviestinä. Halutessasi voit tilata kaikille tuotteillemme myös kotiinkuljetuksen, jolloin posti tuo tilauksesi perille asti. Tilaavievät paketit toimitetaan kotiin oheisen hinnaston mukaisin kuluin.

Kotiinkuljetustuotteita ei toimiteta Suomenlinnaan (postinumero 00190) eikä seuraaville Turun saariston postinumeroalueille: 21740, 22710, 22720, 22730, 22820, 22840, 22920, 22940 ja 23390.

Toimitustavat

Voit valita toimituksen myös muuhun osoitteeseen ja vastaanottajaksi toisen henkilön.
Stockmann-verkkokauppa toimittaa tilauksia vain Suomeen. Jos haluat lähettää tuotteita ulkomaille, voit kääntyä Stockmannin toimituspalvelun puoleen.

Toimituspalvelu »

Lähetteessä ei näy hintatietoja, mutta huomioi, että hinta on merkitty tuotteisiin.

Useita tuotteita sisältävä tilaus pyritään aina toimittamaan yhteislähetyksenä. Toimituskulut määräytyvät sen tuotteen mukaan, jossa on suurin toimitusmaksu.

Tuotteillemme on 5 erilaista toimitustapaa:

 1. Kirjelähetys
  Lähetys toimitetaan suoraan postiluukkuusi jos kyseessä on alle 500 g painava ja enintään 3 cm paksu paketti (esim. DVD, CD, tietokonepeli).
   
 2. Postipaketti
  Toimitetaan normaalisti lähimpään postiin, josta voit noutaa sen vastaanotettuasi saapumisilmoituksen. Henkilöllisyys on todistettava tilausta noudettaessa. Mikäli joku toinen kuin tilauksen tekijä itse noutaa paketin, on hänellä oltava alkuperäisen tilaajan allekirjoittama valtakirja. Tilaajana voit tehdä noutajalle itse vapaamuotoisen valtakirjan tai käyttää valmista asiakirjapohjaamme.

  Postin asiakkaana voit sopia normaalilähetyksen yhteydessä myös muusta noutopisteestä kuin juuri sinua lähellä olevasta postitoimipaikasta. Tämä tapahtuu Postin Paketin ohjauspalvelun kautta, jonka löydät helposti Postin verkkopalvelusta. Huomaa että Paketin ohjauspalvelu pitää olla aktivoituna ennen tilauksen jättämistä Stockmann-verkkokaupassa, jotta tilaus ohjautuu oikein uuteen osoitteeseen.

  Paketin ohjauspalvelun avulla voit valita, mistä noudat verkkokaupasta tilaamasi paketit. Kotipostisi sijasta voit noutaa paketit helposti mistä tahansa sinulle sopivasta toisesta postista, Postin noutopisteestä tai pakettiautomaatista. Noutopisteistä ja pakettiautomaateista voit noutaa pakettisi myös iltaisin ja viikonloppuisin. Pakettiautomaatti on käytössäsi myös Stockmannin tavarataloissa Helsingin keskustassa, Tapiolassa ja Turussa. Tee ohjaus haluamaasi pakettiautomaattiin osoitteessa www.posti.fi/ohjaus.

  Pakettien ohjaaminen ohjauspalvelulla on maksutonta. Ohjauspalvelulla vältät ruuhkat ja saat pakettisi juuri sinne, minne itse ne haluat!
   
 3. Kotiinkuljetus
  Voit valita kotiinkuljetuksen kaikille tilaamillesi tuotteille. Joillain tuotteilla (esim. isokokoiset huonekalut) ainoa toimitustapa on maksullinen kotiinkuljetus, eikä niitä voi tilata postista noudettavaksi. Asia mainitaan aina tuotesivulla tuotteen yhteydessä. Mikäli valitset tuotteillesi kotiinkuljetuksen, ilmoita tilauksen yhteydessä puhelinnumero, johon posti voi ottaa yhteyttä sopiakseen kotiinkuljetuksen ajankohdasta. Jakelu tapahtuu taajama-alueilla ma–pe klo 9–21, muualla maassa pääsääntöisesti klo 9–14. Kotiinkuljetustuotteita ei toimiteta Suomenlinnaan (postinumero 00190) eikä seuraaville Turun saariston postinumeroalueille: 21740, 22710, 22720, 22730, 22820, 22840, 22920, 22940 ja 23390.
  Huomioithan, että kun valitset tuotteelle kotiinkuljetuksen niin palvelu ei koske palautuksia. Mahdollisessa palautustilanteessa asiakkaan tulee itse toimittaa tuote postiin tai omatoimisesti sopia postin kanssa tuotteen noudosta (maksullinen).

  Postin kotiinkuljetuspalvelu sisältää jakelun osoitekortissa merkittyyn osoitteeseen vastaanottajan huoneistoon asti, asunnon ulko-oven välittömään läheisyyteen. Perillekannon edellytyksenä on, että kohteeseen on esteetön pääsy.
  Kuljetusyksikössä olevan yksittäisen kollin maksimipaino voi olla kuitenkin enintään 120 kg, jotta se viedään kotiin asti. Yli 120 kg painavat puretaan vastaanottajan osoittamaan paikkaan, Postin ajoneuvon välittömään läheisyyteen. Vastaanottajan vastuulla on lattioiden riittävä suojaaminen.
   
 4. Nouto tavaratalosta
  Voit noutaa tilauksesi tavaratalon kanta-asiakaspalvelusta tai Helsingin keskustan tavaratalon noutopisteestä (P3 Q-Park, katso kartta noutopisteestä) vastaanotettuasi saapumisilmoituksen tekstiviestinä. Noutopaikka Tapiolan tavaratalossa on urheiluosasto (T-taso). Toimitusaika Helsingin keskustan tavarataloon on 2–4 arkipäivää ja muihin tavarataloihin 3-5 arkipäivää. Henkilöllisyys on todistettava tilausta noudettaessa. Tilausta säilytetään noutopaikassa 14 päivää siitä, kun olemme lähettäneet tekstiviestin tilauksen saapumisesta. Mikäli tilausta ei ole noudettu määräajassa, katsotaan asiakkaan peruuttaneen sopimuksen. Mikäli joku toinen kuin tilauksen tekijä itse noutaa paketin, on hänellä oltava alkuperäisen tilaajan allekirjoittama valtakirja. Tilaajana voit tehdä noutajalle itse vapaamuotoisen valtakirjan tai käyttää valmista asiakirjapohjaamme. Nouto on maksuton. Tavaratalonouto ei ole mahdollinen kaikille tuotteille ja siitä mainitaan erikseen tuotesivulla.

Toimitusaika

Kun tuotetta löytyy varastostamme, on toimitusaika 3–5 arkipäivää. Poikkeavat toimitusajat ilmoitetaan erikseen tuotteen yhteydessä.

Jos olet valinnut toimitustavaksi tavaratalonoudon, saat ilmoituksen tekstiviestinä kun tilauksesi on noudettavissa. Toimitusaika Helsingin keskustan tavarataloon on 2–4 arkipäivää ja muihin tavarataloihin 3–5 arkipäivää. Muista kuitenkin odottaa tekstiviesti-ilmoituksen saapumista.

Alennusmyyntiaikana verkkokauppatilausten toimitusaika on noin 7 arkipäivää.

Stockmann ei vastaa toimituspäivien mahdollisista muutoksista ja niiden seurauksista asiakkaalle.