Tilaus- ja toimitusehdot

21.6.2016

Yleistä

Stockmann Oyj Abp on Asiakkuusmarkkinointiliitto ASML ry:n (entinen Suomen Suoramarkkinointiliitto ry) jäsen ja noudattaa kaikessa toiminnassaan yleisiä kuluttajakauppaan, mainontaan ja markkinointiin liittyviä säännöksiä ja suosituksia.

Verkkokaupasta tilaaminen

Tuotteen saatavuus ja arvioitu toimitusaika ilmoitetaan tilauksen yhteydessä. Sinulla on 14 päivää aikaa tutustua tuotteisiin ja tehdä ostopäätös (kuluttajansuojalain tarkoittama peruuttamisoikeus). Sinetöityjen tuotteiden osalta vaihto- ja palautusoikeus koskee vain avaamattomia pakkauksia. Sinetöityjä tuotteita ovat esimerkiksi kosmetiikkatuotteet.

Hyväksymällä Stockmann-verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot asiakas hyväksyy, että Stockmann-verkkokauppa lähettää asiakkaalle sähköpostia tai tekstiviestejä tilaukseen liittyvissä asioissa.

Hyväksyt tilauksesi painamalla Jatka-painiketta tilausvaiheessa 4. Maksaminen. Tämän jälkeen et voi enää muuttaa tekemääsi tilausta verkkokaupassa.

Saat hyväksymästäsi tilauksesta sähköisen kuittauksen tilauksen vastaanottamisesta, voit tarkistaa siitä tilauksesi tiedot. Säilytä viesti mahdollista myöhempää tarvetta varten.
 

Stockmannin kanta-asiakaskortin rekisteröiminen

Mikäli olet Stockmannin kanta-asiakas, muista ilmoittaa rekisteröityessä tai ostovaiheessa kanta-asiakaskortin numero. Stockmann ei jälkikäteen lisää ilman korttia tehtyjä ostoja Exclusive-ostokertymään tai muihin mahdollisiin etuja tuottaviin ostokertymiin.

Maksaminen

Stockmann-verkkokaupassa voit maksaa kertaluotolla, laskulla, maksukortilla ja verkkomaksulla. Stockmann-verkkokaupassa käyvät maksuvälineenä seuraavat maksukortit: Stockmann MasterCard, MasterCard, Visa ja VisaElectron.

Laskulla maksaminen edellyttää henkilötunnuksen ilmoittamista. Jos olet uusi asiakkaamme ja valitset toimitusosoitteeksi muun kuin kotiosoitteen, edellytämme tuotteen maksamista tilauksen yhteydessä.

Tilausrajoitukset

Stockmann-verkkokaupasta voivat tehdä ostoksia vain 15 vuotta täyttäneet henkilöt. Alle 18-vuotiaat voivat maksaa ostoksensa vain verkkomaksulla.

Laskulla tai kertaluotolla maksettaessa asiakkaan tulee olla vähintään 22-vuotias.

Oikeus evätä tilaus

Mikäli jotakin tilaamaasi tuotetta ei ole saatavilla, pidätämme oikeuden kaupan perumiseen. Huomioithan, että verkkokaupan ostoskori ei varaa tuotteita varastosta ennen kuin tilaus on maksettu.

Toimitustavat ja -kulut

Tilaamasi tuote voidaan toimittaa valitsemaasi lähimpään postitoimipisteeseen tai kotiinkuljetuksena haluamaasi osoitteeseen. Voit myös noutaa tilauksesi mistä tahansa tavaratalosta. Tavaratalotoimitus on mahdollinen tuotteille, joiden tuotetiedoissa, kohdassa Toimitus, on vaihtoehtoisena toimitustapana toimitus tavarataloon. Aukioloajat ja yhteystiedot ».

Voimassa olevat toimitustavat ja -kulut näet toimituskulut-taulukosta ». Tuotteen toimituskulut maksetaan normaalisti tuotteen/tuotteiden yhteydessä.

Kun valitset kotiinkuljetuksen, ilmoita tilauksen yhteydessä puhelinnumero, johon posti voi ottaa yhteyttä sopiakseen kotiinkuljetuksen ajankohdasta. Jakelu tapahtuu taajama-alueilla ma–pe klo 9–21, muualla maassa pääsääntöisesti klo 9–14.

Stockmann-verkkokauppa toimittaa tuotteita vain Suomeen.

Tuotteen toimittaminen

Kun olet tehnyt tilauksesi, se siirtyy käsiteltäväksi logistiikkakeskukseen. Kun tuotetta löytyy varastostamme, on arvioitu toimitusaika 3–5 arkipäivää. Kun tilaus sisältää useampia tuotteita, pyritään varastosta löytyvät tuotteet toimittamaan yhteislähetyksenä. Poikkeuksena ovat isot kotiinkuljetettavat (yli 35 kg) tuotteet, jotka kuljetetaan omina lähetyksinään. Mikäli tuote on tilapäisesti loppu tai tuotteella on poikkeava toimitusajankohta, toimitetaan tuote jälkitoimituksena. Näet tiedon tuotteen arvioidusta toimitusajasta myös verkkokaupan tuotesivulla.

Alennusmyyntiaikana verkkokauppatilausten toimitusaika on noin 7 arkipäivää.

Tilaus toimitetaan sinulle valitsemasi toimitustavan mukaan. Sinuun otetaan yhteyttä, kun tilauksesi on noudettavissa tai kotiinkuljetuksen ajankohta sovittavissa.

Kotiinkuljetuspalvelu koskee vain Manner-Suomen osoitteita, joihin on kiinteä tieyhteys.

Näin palautat tuotteen

Noudata seuraavia ohjeita kun palautat tuotteita.

  1. Sinun tulee käsitellä palautettavaa tuotetta ja sen alkuperäispakkausta huolellisesti. Sinetöityjen tuotteiden osalta vaihto- ja palautusoikeus koskee vain avaamattomia pakkauksia. Mikäli olet käyttänyt tuotetta tai käsitellyt sitä huolimattomasti, vastaat tuotteen arvon alentumisesta enintään tuotteen täyteen arvoon saakka. Muistathan palauttaa kaikki osat, myös käyttöohjeet.
  2. Täytä lähetyksen mukana oleva palautusilmoitus ja laita se palautettavan tuotteen mukana pakettiin. Muista ilmoittaa pankkitilinumerosi rahapalautusta varten.
  3. Liimaa valmis osoitetarra paketin päälle. Palauttaminen on sinulle maksutonta.
  4. Pyydä postista kuitti palautuksesta ja säilytä sitä vähintään 3 kuukautta. Kuitti on tosite lähetyksen siirtymisestä Postin kuljetukseen.
  5. Voit palauttaa tuotteen myös Stockmann-tavarataloihin Suomessa.

Palautusosoite: Stockmann Asiakaspalautukset, Högberginhaara 12, 04360 Tuusula

Mikäli olet valinnut vapaaehtoisen kotiinkuljetuksen, on palauttaminen ilmaista ainoastaan postitoimipaikasta, ei kotoa. Mikäli kyseessä on pakollinen kotiinkuljetustuote ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Palautusoikeus ei koske mm. tuotteita, jotka valmistetaan tai joita muunnellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti eikä tuotteita, joiden sinetti on avattu ja joita ei terveydellisistä tai hygieniasyistä voida palauttaa. Poikkeavasta palautusehdosta on maininta tuotetekstissä.

Sinetöityjen tuotteiden osalta palautusoikeus koskee vain avaamattomia pakkauksia. Mikäli haluat vaihtaa tilaamasi tuotteen toiseen, palauta tuote ohjeiden mukaisesti ja tee tämän jälkeen uusi tilaus osoitteessa stockmann.com.

Mikäli tilaamasi tuote on viallinen tai olemme lähettäneet sinulle väärän tuotteen, palauta tuote palautusohjeiden mukaisesti. Kirjoita lisäksi palautuslomakkeen Lisätietoja-sarakkeeseen millainen vika tuotteessa on ja haluatko ehjän/oikean tuotteen tilalle. Kun kyseessä on viallinen tai väärä tuote, Stockmann-verkkokauppa maksaa uuden vastaavan tuotteen lähetyskulut.

Palautamme maksusuorituksesi 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen saatuamme edellyttäen, että olemme vastaanottaneet palautuksesi tai olet osoittanut lähettäneesi tuotteet takaisin. Palautus suoritetaan sillä maksutavalla, jota olet käyttänyt tilausta tehdessäsi. Mikäli palautat koko tilauksen, palautamme myös tilauksen toimitusmaksun ja mahdollisen maksutapalisän. Palauttaessasi vain osan tilauksen tuotteista tulee sinun kuitenkin maksaa toimituskulut ja mahdollinen maksutapalisä.

Maksukorttiveloitukset palautetaan samalle kortille. Mikäli olet maksanut tilauksesi verkkopankin maksulla tai laskulla, tarvitsemme tilinumerosi palautusta varten.

Kun olet valinnut maksutavaksi laskun ja haluat palauttaa osan tuotteista, vähennä palauttamiesi tuotteiden hinta lähetystä koskevan laskun loppusummasta.

Jos olet valinnut maksutavaksi Stockmann Kertaluoton ja palautat osan saamistasi tuotteista, maksa saamasi laskun ensimmäinen erä. Laskutukseen liittyvissä asioissa ota yhteys Lindorff Oy:n asiakaspalveluun, puh. 02 2700 520 arkisin klo 8–20 ja lauantaisin klo 10–15 (norm. pvm/mpm).

Vastaamme tuotteiden mahdollisista virheistä Suomen lain mukaisesti. Erimielisyystilanteissa voit saattaa asian Kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi ja olla tätä ennen tarvittaessa yhteydessä myös maistraattien kuluttajaneuvontaan, puh. 029 553 6901.

Erimielisyystilanteet

Vastaamme tuotteiden mahdollisista virheistä Suomen lain mukaisesti. Erimielisyystilanteissa voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi suosittelemme ottamaan yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Kuluttajariitalautakunta voi jättää asian käsittelemättä, ellei kuluttaja ole ensin ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan.
Voit halutessasi käynnistää riita-asian käsittelyn myös verkkovälitteisen riidanratkaisufoorumin (ODR) kautta. ODR-foorumissa asioidessasi tarvitset Stockmannin sähköpostiosoitteen, joka on asiakaspalvelu@stockmann.com.

Kuluttajaneuvonnan sivuille »
Kuluttajariitalautakunnan sivuille »
ODR-foorumin sivuille »

Selvät hintavirheet

Stockmann-verkkokauppa pidättää oikeuden tilauksen perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä verkkokaupassa siten, että tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi ja selvästi tuotteen oikeasta hinnasta. Selviä hintavirheitä voivat olla muun muassa seuraavat esimerkit:

  • jos tuotteella on hinta 0,00 euroa tai ei hintaa ollenkaan
  • jos satojen eurojen arvoisen tuotteen hinnaksi ilmoitetaan esim. 79 euroa.

Em. tapauksissa virheellinen hinta on niin selkeästi oikeasta hinnasta poikkeava, että asiakkaan katsotaan ymmärtävän virheellisyys.

Ylivoimainen este

Stockmann-verkkokauppa ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota se ei ole kohtuudella voinut ennakoida tai jonka seurauksia se ei voi välttää. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan mm. työtaistelutoimenpiteet, henkilökunnan sairastuminen, tuonti- ja vientikiellot sekä häiriöt kuljetuksissa. Mikäli ylivoimainen este jatkuu yli kolme kuukautta, on sekä Stockmann-verkkokaupalla että asiakkaalla oikeus purkaa tilaukset ilman vahingonkorvaus- tai viivästysseuraamuksia.

Asiakasviestintä

Stockmann-verkkokauppa lähettää rekisteröityneille asiakkailleen sekä markkinointiviestejä että asiakaspalveluviestejä sähköpostiin ja matkapuhelimeen. Jos olet rekisteröitynyt verkkokauppaan, voit joko sallia tai kieltää markkinointiviestien lähettämisen Omat tiedot -sivuilla tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Asiakaspalveluviestit liittyvät asiakkaan tilaukseen ja toimitukseen Stockmann-verkkokaupasta. Hyväksymällä Stockmann-verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot asiakas hyväksyy asiakaspalveluviestien lähettämisen. Tilausosoite ja muut asiakastiedot tallennetaan Stockmannin asiakastietojärjestelmään asiakassuhteen ajaksi. Tarkempia tietoja asiakastietojen käsittelystä saat tietosuojaselosteestamme ».

Ehtojen muuttaminen

Stockmann-verkkokauppa voi muuttaa tilaus- ja toimitusehtoja esimerkiksi lakimuutosten vuoksi. Viimeisimmät tiedot muutoksista löytyvät tilaus- ja toimitusehdoista. Näet tiedon viimeisimmästä päivityksestä tilaus- ja toimitusehtoihin sivun vasemmassa ylälaidassa olevasta päivämäärästä.

Yleistä

Hyväksymällä Stockmann-verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot hyväksyt samalla käyttäjän ja palveluntarjoajan vastuut ».